marsuista tietoa suomeksi suomalaisille

Herkku testi

Kaupoissa myydään paljonki erilaisia herkkuja marsuille niiden perusruuan lisäksi. Tässä otteita joistain herkuista.

Tein pienen testin erilaisilla herkuilla, mukana oli mm. erilaisia tankoja, pureskeltavia herkku kiekkoja ja napposia.

Annoin marsuporukalle aina yhtä näistä kerrallaan ja katsoin mikä maittaa parhaiten.

1. Ensin kokeilin Dental-cookies herkkuja, makuna porkkana ja voikukka (alhaalla kuvat minkä näköinen ja mitä sisältää). Voittajaksi ilmeni voikukan makuinen, se maistui marsuille oikein hyvin.

Ravintosisältö: Rasvan ja proteiinin määrät on hyvät. Lisäksi suuri osa keksistä on porkkanaa. Sisältö vaikuttaa terveelliseltä, eivätkä nämä herkut ole juuri pellettiä lihottavampia.

2. Dental – cookies voikukka. Ravintosisältö: Hiukan enemmän proteiinia ja rasvaa kuin ylemmässä, ei kuitenkaan liian paljoa. Proteiinin kannalta hyvä ravintolisä esimerkiksi kasvavalle marsulle. Sisällöstä löytyy hyvin voikukkaa ja muuta nurmi herkkua. Ei huono valinta herkuksi.

Hyvästi voikukkaa ja proteiinia.

3. JR-Farm banaani mustikka tangot. Seuraavaksi kokeiltiin tankoja, niitä löytyy 3 eri makua, pähkinä, banaani-mustikka ja voikukka. (alhaalla kuvat minkä näköinen ja mitä sisältää, paitsi pähkinä)

Parhaiten maistuivat banaani-mustikka ja voikukka tangot.

Ravintosisältö: Tikuissa on muna/maitotuotteita, ne eivät ole pienessä määrin vaarallisia marsuille, mutta eivät ne kuulu niiden ruokavalioon (täysin kasvisyöjä). Tämä pätee näihin testattuihin tikkuihin, kannattaa siis myös lukea herkkujen sisältöä miettiessään mitä herkkuja ostaa.

Sisältää munaia ja maitoteitta aika paljon.
4. Voikukka tanko
Marsu on täysin kasvissyöjä, se ei kumminkaan kuole pieneen määrään eläinproteiinia (muna-ja munatuotteet etiketissä) Mutta varmasti löytyy marsulle sopivampia herkkuja.
4. Pähkinä tanko

5. Nappuloita löytyy kahden laisia, vihannes ja banaanipalat. (alhaalla kuvat minkä näköinen ja mitä sisältää). Vihannes herkut veivät voiton, banaanipalaoihoin marsut eivät oikein edes koskeneet.

Ravintosisältö: Valitettavasti kananmunaa tästäkin “marsun” herkusta löytyy, muuten ihan hyvän laatuinen herkku, proteiinia aika vähän ja rasvaa taas todella paljon. Rasvan ja Kananmunan takia ei hyväksi marsuille usein annettuna.

Vähäinen proteiini, mutta rasvaa paljon. Liika määrä lihottaa marsua
Täältäkin löytyy kananmuna, joka ei kuulu marsun ravintoon.

6. Kuivatut banaanit. Ravintosisälö: Paketissa suositellaan 1-4 teelusikallista päivässä. Itse en antaisi paketin suosittelemaa määrää, rasvaa on kumminkin sen verran paljon, että lihottaa etiketin mukaisessa jokapäiväisessä käytössä. Silloin tällöin annettavana herrkuna pitäisin tätä ennemminkin. Näitä voisi antaa huonosti kasvavalle poikaselle energia lisänä, mieluumin kuin hyvä kuntoiselle aikuiselle marsulle.

Todella paljon rasvaa, pienimäärä ei huonosta, mutta liika lihottaa marsua.

7. Marsujen suosikiksi osoittautuivat kaksi herkkua, chinchillan unelmaseos ja 8. viljattomat “nallekarkit”. (alhaalla kuvat minkä näköinen ja mitä sisältää)

7. Nimestä huolimatta sopii marsuille sillontällöisenä herkkuna. Ravintosisältö: Hyvä määrä proteiinia ja rasvaa, ei lihota marsuja.

8. Nallekarkit. Ravintosisältö: Näissä nalleissa on hyvä määrä proteiinia ja rasvaa, herkuttelu ei lihota marsua, joten niitä voi hyvin antaa. Niissä on käytetty ihanan paljon kasviksia.

-Saimi