marsuista tietoa suomeksi suomalaisille

Lean marsut – Almond’s

Paikkakunta: Oulu Satunnaisesti kuljetusapua Rovaniemelle. Joskus myös kuljetusapua eteläsuomeen.

Yhteystiedot: lea.rahtu-korpela@outlook.com 0407768017 soitot arkena kello 18-20 välillä. Viikonloppuna kello 10-20 välillä. Mulle saa laittaa whats app viestiä! facebook: Almond’s caviary instagram: almondpig www.marsula.net

Hei! olen reilu kolmekymppinen perheenäiti, joka menetti sydämen marsuille pikkutyttönä ja olen omistanut marsuja 27-vuotta. Marsuja olen kasvattanut 2003 vuodesta lähtien. Minulla on marsuyhdistyksen kasvattajanimi Almond’s, Olen lisäksi marsujen ulkomuoto ja lemmikkiluokan tuomari. Nykyään kasvatus on pienimuotoista poikasia syntyy silloin tällöin omaksi iloksi. Kasvatan marsuja koska marsut ovat minusta ihania persoonallisia lemmikkejä, tykkään harrastaa niiden kanssa ja marsut tuovat minulle iloa ihanilla erilaisilla luonteillaan, ne ovat ystäviäni. Marsun kasvatuksessa minulle on tärkeää marsujen terveys ja hyvin vointi. Kasvatuksessa olen pyrkinyt kiinnittämään huomiota marsujen luonteeseen, että ne olisivat mahdollisimman kivoja käsitellä ja rohkeita. Nykyään pienimuotosessa kasvatuksessa ei ole samalailla tavoitteita kuin ennen, mutta minulla syntyneet marsut on kasvatettu rakkaudella, emoista ja poikasista on huolehdittu hyvin. Jokainen poikue on tarkkaan harkittu ja suuniteltu eikä hetken päähänpisto. Poikeuiden emot ja isät eivät ole siitoseläimiä vaan rakkaita ystäviä ja lemmikkejä. Marsut saavat aina mukaan sukutaulut. Minulta saa kysellä marsuista myös niiden oston jälkeen ja neuvon mielellään ongelma tilanteissa.

Etsin myytäville marsuille kotia, jossa marsuja on tarkkaan harkittu. Niistä ollaan ensisijaisesti varauduttu pitämään huolta niiden koko elämän ajan mahdollisesti jopa 7v. Niiden hoitoon ollaan tutustuttu ennakkoon ja niille ollaan valmis tarjoamaan niiden ikään ja kuntoon nähden sopiva hoito. Marsut on vietävä tarvittaessa eläinlääkäriin. Marsuille tarjotaan tilava häkki vähintään n. kokoa 140x70cm isompi on aina plussaa. Ja ennen kaikkea on tärkeää, että ne pääsevät perheenjäseniksi. <3 Otan varauksia vastaan tuleviin poikueisiin. Varaus ei ole sitova tai maksullinen, silloin saa vaan ekana infoa vapaista poikasista, kun ne syntyy. Minulta voi tarvittaessa kysyä myös vanhempia marsuja. Joskus saattaa olla joku, josta voin harkita luopumista, jos hätä iskee ja tarvii kaveriksi vanhempaa naarasta.

Marsuni asuvat omassa huoneessa. Tytöillä on L:n muotoinen häkki 3,2m x 2,8m. Pojilla on erikokoisia häkkejä n.160×80 tai 2m*50cm. Poikaset emoineen imetyksen ajan ja urokset tilapäisesti saattavat asua 50cm*1m häkeissä. Kesällä marsut pääsevät ulkoilemaan.

Seuraavaksi esittelen millaisia marsuja minulle syntyy. Marsuja ei voi valita kuten karkkikaupasta. Kun saman ikäisiä poikueita on yleensä 1 tai max 2 yhtäaikaa. Jos poikasia sattuu olemaan. Yhdessä poikueessa ei synny kaikkia näitä värejä vaan voi olla, että poikue on vaikka kokonaan valkoinen. En myöskään pysty tilaamaan emoilta, että poikueeseen syntyy kaksi tyttöä ja ne on väriltään california ja cream, jos marsun varaaja näin haluaa voi olla että sieltä syntyy saffron ja buff. Syntymän jälkeen en voi muuttaa silmien, turkin väriä tai sukupuolta, joten vapaaksi tulee sitä mitä sattuu. Itselle marsut ovat yhtä rakkaita siitä huolimatta onko silmien väri punainen vai musta. En voi poikasen kyselijälle taata, että pääsee valitsemaan, että toinen ei ole esimerkiksi punasilmäinen, koska yleensä kaveri vaihtoehtoja ei ole hirveästi tarjolla, ja sopivaa voi sitten joutua odottamaan puolivuotta. Siinä vaiheessa yleensä löytyy joku jolle kelpaa vapaana oleva marsu parikin ja jonka kelpuutan marsuille kodiksi. Jotain värejä voi syntyä hyvin harvoin, vapaana kerran vuodessa/kahdessa. Esimerkiksi califronian syntymis mahdollisuus on 50% ja tytön 50%. Jolloin voi olla, että tyttöjä syntyy yksi vuodessa ja se jää kotia. Tämä nyt ehkä kuulosti hieman saarnalta, mutta ei sitä missään nimessä ole, vaan saan paljon kyselyjä jossa ei käy kuin tietyt värit, ja nyt kun poikasia tulee harvakseltaan satunnaisesti ei vaan voi emoilta tilata.

Marsuja syntyy seuraavissa roduissa ja väreissä:

sileäkarvainen ja englannin crest (englannin crest pyörre otsassa)

Buff: kuvassa alhaalla (kuvassa sileäkarvainen) (myös englannin crestinä. Lemmikki ja ulkomuotoluokka tasoisia.

Rotu englannin crest väri cream (myös sileäkarvaisena). Lemmikki ja ulkomuotoluokka tasoisia.

Väri: Pew (pink eyed white) punasilmäinen valkoinen. Rotu. Enlgannincrest (kuvassa) ja sileäkarvainen. Lemmikki ja ulkomuotoluokka tasoisia.

Rotu california väri buff, mustat kuviot nenässä, korvissa ja jaloissa. Mustat kynnet. Voi syntyä myös englannin crestinä. Lemmikki ja ulkomuotoluokka tasoisia. Marsut syntyy yksivärisinä ja kuviot kehittyvät pikkuhiljaa 3kk mennessä.

Rotu california väri buff, suklaan väriset kuviot nenässä, korvissa ja jaloissa. Tummat kynnet. Voi syntyä myös englannin crestinä. Lemmikki ja ulkomuotoluokka tasoisia. Marsut syntyy yksivärisinä ja kuviot kehittyvät pikkuhiljaa 3kk mennessä. Suklaa kuviollisista ei aina näe ennen luovutusikää tuleeko kuviota.

väri: Saffron (rotu: englannin crest ja sileäkarvanen), Lemmikki ja ulkomuotoluokka tasoisia.

Lemmikki tasoiset suklaat. Marsuja joilla suklaata ja toivottavasti myös toista väriä.